Risenta har lanserat ännu ett grymt mjöl: kokosmjölet!
Och med hjälp av detta gjorde vi denna skapelse
HOW TO DO IT
1,5 msk Risenta psylliumfrö
1/2 dl Risenta solroskärnor
1 dl Risenta pumpakärnor
1 msk Risenta chiafrön
3 dl kallt vatten
1/2 dl Risenta solroskärnor
1 dl Risenta pumpakärnor
1 msk Risenta chiafrön
3 dl kallt vatten
Gör så här:Mät upp fröna i en bunke, häll på vatten och rör om. Täck med plastfolie, låt stå 1 timme.
Steg 21 msk jäst (1/4 paket)
1/2 msk sirap
1 dl Risenta majsmjöl
1/2 dl Risenta kokosmjöl
1 msk Risenta psylliumfröskal
1/2 dl Risenta gojibär
1 tsk salt
Gör så här:Tillsätt jästen i fröblandningen från steg 1, rör om väl så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en jämn deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
Ta upp degen med oljade händer och forma till en limpa, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Spraya brödet med vatten, eller blöt ner det med händerna, så att brödet blir lite klibbigt på ytan.
Toppa brödet med chiafrön eller pumpakärnor, som då fastnar lätt på den klibbiga ytan. Låt brödet jäsa 1 timme.
Grädda 50 minuter i 200 grader, långt ner i ugnen.Ta upp degen med oljade händer och forma till en limpa, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Spraya brödet med vatten, eller blöt ner det med händerna, så att brödet blir lite klibbigt på ytan.
Toppa brödet med chiafrön eller pumpakärnor, som då fastnar lätt på den klibbiga ytan. Låt brödet jäsa 1 timme.
Låt brödet svalna helt innan du skär upp det. (eller ha svårt att stå emot och ät det varmt, men då faller det lätt isär ;) )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar